2017 SEO Trendleri neler olacak?

Blog » SEO » 2017 SEO Trendleri neler olacak?

Sizler için hazırladığım 2017 SEO teknikleri için öngördüğüm temel eğilimler şöyledir;

SEO çok kanallı pazarlamanın bir parçası olacaktır

Müşterileriniz markanızı sosyal medya, ücretli arama (adwords vb.) ve çevrimdışı reklamlar sayesinde öğrenir. Organik aramalar kompleks dönüşüm datalarının ayrılmaz bir parçasıdır ve müşterilerinizi organik aramalar sayesinde ücretsiz bir şekilde elde edersiniz. Organik aramaların haricinde diğer kanalları da aktif bir şekilde kullandığınız sürece müşteri kitleniz yukarı doğru bir ivme kazanacaktır.

Yazı İçeriği

Yapay zekaya ayak uydurun

RankBrain (yapay zeka dayalı algoritma) sayesinde Google çok daha akıllı hale gelmiştir. RankBrain sayesinde Google eş anlamlı kelimeleri, niş bağlantıları, konumunuzu ve benzeri verileri aktif bir şekilde kullanarak size en doğru sonucu çıkarmaya çalışır. 2017 içerisinde Google, öngörülü ve kişiselleştirilmiş arama deneyimini daha aktif şekilde kullanacağa benziyor.

Web siteniz mobil uyumlu OLMALIDIR

Mobil aramaların sayısı masaüstü arama sayısını son dönemde aşmış görünüyor. Google özellikle 2016 yılında mobil tasarımı veya AMP sayfaları bulunan sitelere daha fazla önem vermeye başladı. Mobil uyumlu olmanın endüstri standardı olduğu noktaya ulaştık diyebiliriz.

Kolay SEO uygulamaları, hızlı yükseliş olmayacak

Panda, Penguen güncellemeleri ve Google’ın yapay zeka uygulamaları SPAM işlemler için kendi ağını genişletmiştir ve bağlayıcı olmayan içerik (SPAM içerik) veya doğal olmayan bağlantıya sahip siteleri tespit etmede eskiye oranla daha güçlü hale geldi diyebiliriz.

Ziyaretçi çekme işlemi daha zor olacak

Google insanların yaptığı aramalara anında cevap vermek için çaba harcamakta. Eğer web sitenizin kodlamalarında yeni teknolojileri ve google güncellemelerinde istenenleri karşılayamazsanız, rakipleriniz aramalarda daha büyük payı kapacaktır. Özellikler rich snippetları aktif bir şekilde kullanmalısınız.

Ücretli aramalar büyüyecek

Birkaç yıl önce Google, Google Alışveriş’i tıklama başına ödeme şekline getirdi. 2016’da yerel aramalara yönelik ücretli reklamlar da aktif edildi. Bu işleyiş büyük olasılıkla devam edecek ve yakın gelecekte daha fazla yerel reklam biçimiyle karşılaşacağız.

Savaş Şahin - 01/04/2017 - 0 Yorum

Yorum Yap



logo

Bizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

Bizimle İletişime Geçin
İletişim Bilgilerimiz
  • İstanbul
  • +90 531 206 68 99
  • iletisim@seoium.com

Copyright © 2020 All Rights Reserved